Visionplanner vs. Power BI: nieuwe releases

Nieuwe releases op dashboardgebied

In dit blog vergelijken we de dashboardmogelijkheden van Visionplanner en Power BI. Over sommige punten kunnen we kort en krachtig zijn, waaronder het punt met nieuwe releases, functionaliteiten en updates voor beide rapportagetools. 

Visionplanner 

Visionplanner heeft al een tijd lang geen echte nieuwe functionaliteiten voor de adviespraktijk (het dashboardgedeelte van de software) uitgebracht. Wel mooi: Visionplanner heeft recent een fiscale module, naast de adviesmodule en jaarrekeningmodule, opgeleverd. 

Wat Visionplanner probeert te doen, is regelmatig nieuwe content toe te voegen aan de software, in de vorm van standaarddashboards. Een voorbeeld daarvan is het DGA-dashboard en Corona-dashboard. Ook branche-dashboards doen hun intrede, waarbij je aan dashboards voor de transportsector of melkveehouderijen kunt denken. 

Verder zien we met regelmaat acties van Visionplanner de user interface te verbeteren, waarvan veranderingen aan het ‘koppelscherm’ en de ‘/new-presentation’ voor velen één van de meest herkenbare zullen zijn. 

De laatste releasenotes kun je vinden op de supportportal van Visionplanner.

Power BI 

Microsoft verzorgt maandelijks updates voor Power BI. In dit geval zijn het vaak een combinatie van nieuwe features en/of tweaks aan bestaande features. 

Microsoft brengt maandelijks een video uit met info over de laatste updates in Power BI: 
Power BI Update – April 2021  

Ondanks dat Visionplanner een steeds breder pakket wordt met de geïntegreerde jaarrekening en fiscale module, blijft op dashboardgebied de vernieuwing in widgets uit t.o.v. Power BI. Aan de andere kant zien we in Power BI geen standaardtemplates voor de markt verschijnen, waarbij Visionplanner dat wel verzorgt.  

De keuze is reuze in dit geval, en een eerlijke beoordeling is op dit vlak bijna niet te maken. Ga je voor standaarden, dan kies je voor Visionplanner. Gaat je hart sneller kloppen van vergaande details, een divers scala aan widgets en bijna oneindige mogelijkheden om een (maatwerk)dashboard te leveren, dan kies je sneller voor Power BI. 

Nieuwe releases op dashboardgebied (beoordeling) 
Visionplanner7 
Power BI: 8