Visionplanner vs. Power BI: eenvoud van formules

Eenvoud in het maken van formules 

In  zowel Visionplanner als Power BI bestaat de mogelijkheid om formules aan te maken. Dit kan in beide applicaties op regel- en kolomniveau.  

Visionplanner 

Op regelniveau formules aanmaken in Visionplanner doe je via de ‘KPI’s & berekeningen’. Deze formules kun je scharen onder een groep, waardoor je bijvoorbeeld een dropdown-menu kunt creeëren. De positie van de formuleregels kun je achteraf niet meer veranderen.

Formules op rijniveau zijn gemakkelijk in te voeren en te gebruiken in widgets.

Via deze link vind je uitleg op de supportportal van Visionplanner.

Op kolomniveau kun je werken met formules onder de tab ‘Kolomdefinities’. Deze functionaliteit vind je alleen in het sjabloon. Heb je een klant die niet op je sjabloon gebaseerd is, dan kun je daar geen kolomdefinities voor aanmaken en zul je bij Visionplanner een verzoek moeten indienen om deze kolomwaarde standaard toe te laten voegen aan de software.

Kolomdefinities zijn lastiger te implementeren. Je moet goed begrijpen wat je doet en in zekere zin kun je zeggen dat je een klein beetje aan het programmeren bent.

Via deze link vind je uitleg op de supportportal van Visionplanner.

Power BI

Op regelniveau formules aanmaken in Power BI doe je via ‘new measure’ of ‘quick measure’. In de basis lijkt dit op formules maken in Microsoft Excel, echter verschilt…

HET HELE ARTIKEL LEZEN?

Download de whitepaper

quick scan

vraag hier jouw quick scan aan

Naam(Vereist)

afspraak inplannen

plan vandaag nog jouw afspraak met bottleneck-it

Naam(Vereist)