Visionplanner vs. Power BI: dashboards delen

Dit artikel betreft een vergelijking van 2021. Beide pakketten bevatten inmiddels nieuwe features. Dit betekent niet dat het zinloos is om het artikel te lezen maar mocht je benieuwd zijn naar de exacte status van beide pakketten, kun je het best contact met ons opnemen. 

Dashboards kunnen via beide applicaties gedeeld worden met klanten. De manier waarop, verschilt echter van elkaar. 

Visionplanner 

In Visionplanner verloopt het delen van dashboards via de ingebouwde klantenkaart. Aldaar kun je onbeperkt gebruikers uitnodigen. De gebruiker ontvangt een e-mail met een activatielink en kan voortaan via de browser inloggen om het dashboard in te zien.

Een klant kan kijk- en bewerkrechten ontvangen, waar de bewerkrechten-rol de mogelijkheid biedt om zelf wat te sleutelen aan bijv. Begroting/prognose of aanvullende cijfers.

Visionplanner biedt verder de mogelijkheid om een app op de telefoon te installeren. Verwacht hier geen dashboards te zien zoals op het scherm van jouw computer of laptop: er zijn een aantal vooraf gedefinieerde kengetallen in te zien (omzet, werkkapitaal e.d.) en je kunt er bijv. de jaarrekening mee accorderen als ondernemer.

Voordelen:

– erg gebruiksvriendelijk om gebruikers uit te nodigen

– klanten kunnen kijk

– en bewerkrechten ontvangen – onbeperkt aantal gebruikers

Nadelen:

– dashboard(s) niet op de app op de mobiele telefoon in te zien

Power BI

In Power BI nodig je mensen uit via de Power BI service. Dat werkt eigenlijk net zo simpel al het als het delen van bijvoorbeeld je Excel Online bestanden en is…

HET HELE ARTIKEL LEZEN?

Download de whitepaper

quick scan

vraag hier jouw quick scan aan

Naam(Vereist)

afspraak inplannen

plan vandaag nog jouw afspraak met bottleneck-it

Naam(Vereist)