Visionplanner vs. Power BI: nieuwe releases

Dit artikel betreft een vergelijking van 2021. Beide pakketten bevatten inmiddels nieuwe features. Dit betekent niet dat het zinloos is om het artikel te lezen maar mocht je benieuwd zijn naar de exacte status van beide pakketten, kun je het best contact met ons opnemen. 

Nieuwe releases op dashboardgebied

In dit blog vergelijken we de dashboardmogelijkheden van Visionplanner en Power BI. Over sommige punten kunnen we kort en krachtig zijn, waaronder het punt met nieuwe releases, functionaliteiten en updates voor beide rapportagetools. 

Visionplanner 

Visionplanner heeft al een tijd lang geen echte nieuwe functionaliteiten voor de adviespraktijk (het dashboardgedeelte van de software) uitgebracht. Wel mooi: Visionplanner heeft recent een fiscale module, naast de adviesmodule en jaarrekeningmodule, opgeleverd.

Wat Visionplanner probeert te doen, is regelmatig nieuwe content toe te voegen aan de software, in de vorm van standaarddashboards. Een voorbeeld daarvan is het DGA-dashboard en Corona-dashboard. Ook branche-dashboards doen hun intrede, waarbij je aan dashboards voor de transportsector of melkveehouderijen kunt denken.

Verder zien we met regelmaat acties van Visionplanner de user interface te verbeteren, waarvan veranderingen aan het ‘koppelscherm’ en de ‘/new-presentation’ voor velen één van de meest herkenbare zullen zijn. De laatste releasenotes kun je vinden op de supportportal van Visionplanner.

Power BI

Microsoft verzorgt maandelijks updates voor Power BI. In dit geval zijn het vaak een combinatie van nieuwe features en/of tweaks aan bestaande features. 

HET HELE ARTIKEL LEZEN?

Download de whitepaper

quick scan

vraag hier jouw quick scan aan

Naam(Vereist)

afspraak inplannen

plan vandaag nog jouw afspraak met bottleneck-it

Naam(Vereist)