Procesoptimalisatie door data-analyse

Werken naar meetbaar resultaat

Wij werken vanuit jouw data via een rapportage naar het proces toe. Wanneer we inzicht hebben in hoe het proces loopt, ondernemen we actie en realiseren we verbetering. De optimale inrichting van je processen komt tot stand door de inzet van de juiste software voor jouw organisatie.

Wat is procesoptimalisatie?

Even terug naar de basis. Want wat is procesoptimalisatie precies? Procesoptimalisatie is het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van bedrijfsprocessen. 

Hoe doen wij dit voor jouw organisatie? Na het vinden van de knelpunten via data-analyse en rapportage stellen wij een actiegericht plan op om deze knelpunten op te lossen. We doen dit zonder dat daarbij grote aanpassingen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het automatiseren van handmatige taken, het implementeren van nieuwe technologieën of het veranderen van de manier waarop medewerkers samenwerken. Ons doel hierbij is om de verbeteringen binnen de bestaande kaders te vinden en daardoor niet geschoven hoeft te worden met capaciteit. Dit doen we met pragmatische creativiteit wat leidt tot kostenbesparingen, verhoogde productiviteit en verbeteringen van de klanttevredenheid. 

Procesoptimalisatie in de praktijk

Elke dag helpen wij meer dan 30 organisaties met het verbeteren van bedrijfsprocessen. Voor iedere organisatie zijn dit andere oplossingen en daaruit vloeien unieke meetbare resultaten. Hieronder benoemen wij een aantal voorbeelden.

neem contact met ons op

Als je vragen hebt, staan wij voor je klaar!

Accountancy

Beschikbare data was onvolledig en de kantoorprocessen sloten niet op elkaar aan. 

Moeizame afstemming met de klant, voortgang en kwaliteit werd niet gemonitord en daardoor was er geen overzicht meer in de interne en externe processen.

De inzet van onder anderen een gecentraliseerd documentmanagement systeem. Een systeem die alle data uit het proces haalt zodat die gemonitord wordt. Hierop kan de workload weer bepaald worden. 

Dienstverlener

De prijsstructuur was niet geautomatiseerd en de werkwijze sloot hier niet op aan .

Er was geen inzicht in de omzet en er ontstond frustratie bij de medewerkers.

Het neerzetten van een passende prijsformule en deze implementeren in een software. Het facturatieproces werd hierdoor geautomatiseerd en kreeg de organisatie volledig inzicht over alle cashflows. 

Projectorganisatie

Verschillende interne afdelingen werkte langs elkaar heen in plaats van nauw samen. 

De boekhouding was niet op orde. Hierdoor was de balans tussen de winst- en verliesrekeningen ver te zoeken.

We brachten in kaart wat de organisatiedoelen zijn. Hier hebben we het boekhoudpakket op aangepast en doorvertaald naar de verschillende afdelingen. 

reviews

wat anderen zeggen over bottleneck-it

Zeer kundig en verstand van zaken. Goed meedenken om specifieke dashboards te maken voor een klant. Nu verder uitbouwen door ons als kantoor. Komen afspraken na. Ik zou zeker nog een keer bij Niels aankloppen.
Administratiekantoor Sterenborg
Niels heeft voor een van onze voornaamste cliënten klantspecifieke dashboards gebouwd. Ik kan alleen maar zeggen, dat wij (kantoor en cliënt) 100% tevreden zijn met het resultaat. Wat vooral niet onbenoemd mag blijven, is het meedenken naar een voor de cliënt maximale oplossing. We bevelen Bottleneck-it dan ook van harte aan!
Adrome
Absoluut van toegevoegde waarde door processen in kaart te brengen, helpen te optimaliseren en middels ‘dashboarding’ hebben we real-time inzicht en zijn we in staat beter te anticiperen c.q. vooruit te kijken.
SZamen
Fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, pro-actief en vooruitstrevend.
Boertje administratie en advies
De afgelopen maanden intensief samengewerkt met Adriaan om Adminit B.V. te professionaliseren. De samenwerking verliep naar volle tevredenheid, goede communicatie, veel input, ruimte tot overleg. Al met al een prettige samenwerking met een mooi eindresultaat!
Adminit
Niels heeft voor onze organisatie een dashboard gemaakt waar wij al jaren op zoek naar waren. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Na 1 gesprek is Niels in staat geweest om onze behoeftes goed te vertalen naar een bruikbare oplossing.
Bibliotheek Z-O-U-T
Bottleneck-it heeft een second opinion uitgevoerd op ons algemeen Visionplanner sjabloon. Dat hebben ze professioneel gedaan en heeft ons waardevolle inzichten en verbetermogelijkheden opgeleverd.
Schipper Accountants
Het team van bottleneck-it denken met je mee en kunnen goed schakelen. Meer dan aan te bevelen.
Accountant Vast