Visionplanner vs. Power BI: sjablonen en templates

Dit artikel betreft een vergelijking van 2021. Beide pakketten bevatten inmiddels nieuwe features. Dit betekent niet dat het zinloos is om het artikel te lezen maar mocht je benieuwd zijn naar de exacte status van beide pakketten, kun je het best contact met ons opnemen. 

Zowel Visionplanner als Power BI heeft de mogelijkheid te werken met een standaard, welke je kunt gebruiken als ‘ondergrond’ voor de boekhoudadministraties die je inleest. In Visionplanner heet dit ‘sjabloon’, in Power BI ‘template’. 

Ter herinnering: in dit artikel kijken we in de vergelijking opnieuw niet verder dan geïmporteerde financiële data vanuit online boekhoudsoftware naar de rapportagetool, om een zo eerlijke mogelijke vergelijking te maken. 

Visionplanner 

Het sjabloon in Visionplanner richt je eenmalig in, op basis van bijvoorbeeld je standaard grootboekrekeningschema van je kantoor of bedrijf. Je kunt aan dat sjabloon een set aan dashboardpresentaties koppelen, welke je dan meteen voor deze groep klanten die gebaseerd zijn op dat sjabloon, kunt gebruiken. 

Voordelen:

– In weinig stappen voor veel administraties in één keer een set aan dashboards aanmaken

– Bij aanpassingen aan dashboards in het sjabloon werken deze meteen door naar alle administraties die op het sjabloon gebaseerd zijn

– Wanneer je meerdere administraties op eenzelfde rekenschema hebt zitten als dat in jouw sjabloon gehanteerd wordt, hoef je geen grootboekrekeningenmeer te koppelen aan rubrieken in Visionplanner

Nadelen:

– Voor aanpassingen aan de dashboards, moet je altijd terug naar het sjabloon

– Klantspecifiek maken van een dashboard via het sjabloon is erg lastig omdat deze wijzigingen meteendoorvloeien naar alle administraties die op het sjabloon gebaseerd zijn (denk aan widgets, legendaomschrijvingen en formulenamen)

Een eerste sjabloon in Visionplanner kost 29 euro per maand, een extra sjabloon kost 55 euro per maand.

Power BI

Een template in Power BI maak je in de meeste gevallen nadat je succesvol een (bijvoorbeeld) mooi managementdashboard hebt gemaakt voor een klant.

HET HELE ARTIKEL LEZEN?

Download de whitepaper

quick scan

vraag hier jouw quick scan aan

Naam(Vereist)

afspraak inplannen

plan vandaag nog jouw afspraak met bottleneck-it

Naam(Vereist)