Visionplanner vs. Power BI: intro

Dit artikel betreft een vergelijking van 2021. Beide pakketten bevatten inmiddels nieuwe features. Dit betekent niet dat het zinloos is om het artikel te lezen maar mocht je benieuwd zijn naar de exacte status van beide pakketten, kun je het best contact met ons opnemen. 

Het was zo tegen het einde van 2018, dat ik het zag gebeuren in mijn rol als consultant bij Visionplanner. Steeds meer morrende, klagende kantoren. Daar waar dashboards nog niet eens maximaal benut en ingezet werden, kwam toch de vraag naar meer. Meer inzicht, dieper wegzakken in details: projecten, artikelen, debiteuren- en crediteuren naar grootte.  

Stiekem vond ik het wel grappig, kon ik er wel om lachen. Veel kantoren hadden moeite dashboards aan de man te brengen, bij klant en medewerker. In plaats van de oorzaak daarvan te onderzoeken en aan te pakken, werd er gewezen naar de tekortkomingen van de tussentijdse cijfermodule in Visionplanner. “Ja, maar [vul in] ontbreekt en daarom…” Net zoals dat er bij het maken van een standaardsjabloon, vaak geroepen werd dat dit niet voor ‘deze ene, speciale klant’ zou werken. 

Hoe zit dat nu, inmiddels anderhalf jaar verder? Visionplanner heeft in die tijd verder kunnen ontwikkelen, maar ook Microsoft heeft met zijn Power BI niet stilgezeten en dit steeds toegankelijker gemaakt voor de ‘casual dataverwerker’. 

We gaan in de komende artikelen in op de overeenkomsten en verschillen tussen Visionplanner en Power BI, zodat je zelf beter in staat bent te bepalen welke applicatie je gebruikt voor welke klant. We kijken of deze tools puur als vervanging van elkaar dienen, of wellicht ook als aanvulling op elkaar gebruikt kunnen worden.  

We kijken in de vergelijking tussen de applicaties niet verder dan financiële data, om een zo eerlijke mogelijke vergelijking te maken. 

quick scan

vraag hier jouw quick scan aan

Naam(Vereist)

afspraak inplannen

plan vandaag nog jouw afspraak met bottleneck-it

Naam(Vereist)