Visionplanner vs. Power BI: gebruiksgemak

Visionplanner vs. Power BI: gebruiksgemak inlezen financiële data vanuit online boekhoudsoftware

Visionplanner

Visionplanner kenmerkt zich door zijn toegankelijke manier van koppelen met boekhoudsoftware. Je selecteert je boekhoudsoftware, logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord en kiest vervolgens de administratie die je in wilt lezen. Op de achtergrond worden de financiële tabellen ingelezen, daar waar nodig al aan elkaar gelinkt en alles wat jij nog moet doen is ervoor zorgen dat de grootboekrekeningen aan de juiste rubrieken gekoppeld worden.  

Power BI

In Power BI gaat dit net iets anders. Even inloggen en direct koppelen met je boekhoudsoftware zit er niet in. Om een koppeling tot stand te brengen, kun je bijvoorbeeld aan de slag met het aanroepen van data via een API, indien de boekhoudsoftware deze aanbiedt. 

Is dat lastig? Nou… als je denkt dat Python een slang is en JSON een jongensnaam, is de kans groot dat je nog niet helemaal weet hoe je zelf gebruik maakt van een API van een softwareleverancier. Gelukkig zijn er partijen die via een connector een directe koppeling vanuit je boekhoudsoftware naar Power BI aanbieden. De connector haalt de data op. Vervolgens moet je zelf nog de juiste relaties leggen tussen de ingelezen tabellen en de kardinaliteit tussen de sleutels van deze tabellen bepalen. Dat laatste is iets dat veel financials zullen herkennen vanuit bepaalde vakken binnen opleidingen, waarbij bijvoorbeeld gewerkt werd met Microsoft Access. 

Is dat eenmaal gelukt, dan kun je aan de slag! 

Gebruiksgemak financiële data inlezen (beoordeling)

Visionplanner: 9 

Power BI: 7 

Wellicht vind je het leuk na het lezen van dit artikel, om eens een vrijblijvend gesprek met bottleneck-it te hebben. Neem contact op, dan kunnen we kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.