Analyse salarisadministratie

Voor een administratiekantoor kregen we de vraag of we vanuit de loon- en fiscale software periodieke data visueel inzichtelijk konden maken. Dit om de fiscale -en loonafdeling te ondersteunen. Zo wilde men binnen de verschillende administraties gedurende het jaar o.a. beter zicht op: 

  • de ‘leeftijd’ van fiscale auto’s die ri. 5 jaar gaan 
  • bereiken AOW-leeftijd DGA’s i.c.m. ODV, lijfrente of stamrechtvoorziening 
  • aantal jaaropgaven per werkgever 

Het gevolg is dat men nu voortaan klanten voorafgaand kan informeren over fiscale auto’s die ri. de leeftijd van 5 jaar gaan, berekeningen van de uitkering en looptijd van o.a. de ODV voorafgaan aan het bereiken van de AOW- leeftijd al met de klant kan delen én het aantal te draaien jaaropgaven (in dit geval een graadmeter voor de kosten die een klant betaald voor de loonadministratie) vroegtijdig doorgeven aan de werkgever. 

Qua inrichting was men o.a. benieuwd naar: 

  • percentage automatische verloningen 
  • % koppelingen met externe applicaties (bijv. boekhoudsoftware) 

Het mooie aan de items ‘percentage verloningen’ en ‘koppelingen externe applicaties’ is dat je deze inzichten slechts één of tweemaal per jaar hoeft in te zien, waarna je actie onderneemt om ze te automatiseren of te koppelen met een externe applicatie! 

Voor de techneuten onder ons: 

Omdat de API van de loonsoftware niet alle benodigde tabellen kon aanbiedt, gebruiken we een data-dump die we van de ftp-server van de aanbieder van de software (dagelijks) kunnen downloaden. Via een eenvoudig script hebben we deze download geautomatiseerd. Deze loondata combineerden we met een eenmalige excel-export vanuit de fiscale software en brachten we tot leven in een dashboard in Microsoft Power BI. 

Benieuwd of we ook iets voor jouw kantoor of bedrijf kunnen betekenen? Stuur ons een bericht of plan een afspraak in met Niels.

quick scan

vraag hier jouw quick scan aan

Naam(Vereist)

afspraak inplannen

plan vandaag nog jouw afspraak met bottleneck-it

Naam(Vereist)