Laat je organisatie bloeien met actiegerichte dashboards

In de wereld van data-analyse en business intelligence zijn dashboards niet meer weg te denken als hulpmiddel om de prestaties en resultaten van organisaties te meten en te analyseren. Dashboards bieden visuele weergaven van belangrijke KPI’s en meetwaarden die helpen bij het nemen van beslissingen. Maar er zijn verschillende soorten dashboards en niet allemaal zijn ze even effectief in het stimuleren van actie en het verbeteren van de prestaties. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen van actiegerichte dashboards en waarom ze beter zijn dan op inzicht gerichte dashboards.

Van overzichtelijk naar actiegericht: de evolutie van onze actiegerichte dashboards

Bij bottlneck-it begonnen we vier jaar geleden met overzichtelijke dashboards en het jaar erop stapten we over naar inzicht gerichte dashboards. Hoewel deze nuttig waren, merkten we dat ze niet altijd even effectief waren in het stimuleren van actie en het verbeteren van prestaties. Daarom besloten we 1,5 jaar geleden dat onze dashboards actiegerichte te maken. En we waren niet de enigen die deze stap zetten: steeds meer organisaties volgden ons voorbeeld en begonnen met het implementeren van actiegerichte dashboards.

De sleutel tot snelle besluitvorming en verbeterde prestaties

Maar wat zijn actiegerichte dashboards eigenlijk? En waarom zijn ze zo veel beter dan op inzicht gerichte dashboards? Het antwoord is simpel: actiegerichte dashboards zijn ontworpen om acties te stimuleren en beslissingen te nemen op basis van deze acties. In plaats van alleen inzichten te bieden, bieden actiegerichte dashboards concrete aanbevelingen en suggesties om problemen op te lossen en kansen te benutten. Dit maakt het voor organisaties mogelijk om snel te reageren op veranderingen in de omgeving en snel beslissingen te nemen die de prestaties van de organisatie verbeteren.

Een ander belangrijk voordeel van actiegerichte dashboards is dat ze de betrokkenheid van medewerkers vergroten. Door medewerkers te voorzien van concrete acties en suggesties, worden ze aangemoedigd om proactief te zijn en bij te dragen aan de verbeteringen van bedrijfsprestaties. Dit leidt tot een cultuur van continue verbetering en innovatie binnen de organisatie – ofwel; bedrijfsontwikkeling.

Power up your business: hoe we werken met de actiegerichte dashboards

Maar, hoe werken deze actiegerichte dashboards dan precies? Bij bottleneck-it maken we slim gebruik van het power platform Microsoft. We leveren daarmee bijna geen dashboards meer op zonder gebruik te maken van power automate of power apps. De integratie hiervan binnen Power BI is écht heel sterk! Zo is het bijvoorbeeld mogelijk voor ons om lijsten te genereren die laten zien welke leveranciers de grootste prijsstijgingen doorvoeren. Hierdoor kun je direct je verkoopprijzen aanpassen en zo snel mogelijk inspelen op veranderingen in de markt.

Ook kun je berichtjes ontvangen via je telefoon waarin staat dat je je omzet-target al hebt behaald voor het einde van de maand. Of dat je nog maar 10% van de totale voorraad van artikel X in je magazijn hebt. Waanzinnig cool toch?

Hoe actiegerichte dashboards KPI’s en organisatiedoelstellingen versterken

Daarnaast kan de integratie van verschillende technologieën helpen om sneller en effectiever te reageren op veranderingen in de omgeving. Dit kan leiden tot een hogere mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen, wat essentieel is in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

Maar dat is niet het enige! Een ander voordeel van actiegerichte dashboards is dat ze organisaties helpen om de organisatiedoelstellingen en KPI’s beter te begrijpen. Door concrete acties en suggesties te bieden, wordt inzichtelijk welke KPI’s belangrijk zijn en welke acties nodig zijn om deze KPI’s te verbeteren. Dit kan leiden tot een meer gestroomlijnde bedrijfsvoering en hogere efficiëntie.

Kortom, actiegerichte dashboards zijn de toekomst van business intelligence en data-analyse. Door concrete acties en suggesties te bieden, is het mogelijk voor organisaties om snel en effectief hun prestaties te verbeteren, de betrokkenheid van medewerkers te vergroten en hun organisatiedoelstellingen beter te begrijpen. De integratie van verschillende technologieën helpt organisaties om sneller en effectiever te reageren op veranderingen in de omgeving en hun aanpassingsvermogen te vergroten. Ben je geïnteresseerd in deze actiegerichte dashboards? Stuur ons gerust een bericht en laten we, onder het genot van een kopje koffie of thee, in gesprek gaan .

quick scan

vraag hier jouw quick scan aan

Naam(Vereist)

afspraak inplannen

plan vandaag nog jouw afspraak met bottleneck-it

Naam(Vereist)